Det å være ung mor (Juliane Jorn)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Det å være ung morHei.
Tenkte bare å skrive litt om hvordan det er å være i min situasjon, som ung mor. Håper bare ingen misforstår noe, for jeg er verdens lykkeligste, og kunne ikke drømt om å ha det bedre.

Jeg er jo "bare" 17 år, og fortsatt tenåring. Jeg føler meg nok som en hver annen tenåring, bortsett fra at jeg har en sønn. Jeg gråter mye, ler mye, har syke humørsvingninger, forelsker meg, blir såret, har dårlige dager og gode dager. Akkurat som en tenåring. Jeg sminker meg for å se bra ut, og føle meg bra, fikser håret, og kler meg i akkurat det jeg vil. Og jeg elsker å sminke meg.
Føler det er en "regel" at småbarnsmødre skal ha håret i dott, være usminket, og gå med hullete, grisete klær som er alt for store, samtidig som vi skal være gretne.
Jeg er veldig positiv og blid, og jeg smiler til alle som smiler til meg, av og til smiler jeg til folk bare for å være hyggelig.

For ikke så lenge siden var jeg på senteret for å møte Helene, Noah våknet og ble urolig i vognen, så jeg tok han opp på fanget. Det var kjempemange som smilte til meg og snakket til Noah. Men dette tenkte jeg ikke noe særlig over. Det jeg tenker på etter den episoden, er alle blikkene jeg fikk. En voksen (!!!) dame stod rett ved siden av meg og sa til mannen sin "herregud, unge jenter med barn altså...", og nei, det var IKKE på en positiv måte. Hvor er respekten til folk? Jeg er 17 år, og hun var GODT oppe i 40. Hvorfor er det så negativt å være ung å få barn? Noah er heldig som får en ung og sprek mor som gidder å være med på ting med han, istedet for sånne gretne damer! (Og neeeeiii, jeg mener ikke at eldre er dårlige mødre eller noe, men hun som sa det.... wow)
Før i tiden fikk alle barn når de var på min alder, fikk også høre at jordmor at min alder var egentlig den perfekte alderen å få barn i, for kroppen heles fort, og fødselen går som oftest knirkefritt.
INGEN kan dømme meg før de vet hvordan jeg er med Noah. Jeg har fått masse skryt av alle rundt meg, og helsesøster har sagt at hun ser godt at Noah har det veldig bra hos meg. Og det vet jeg han har, ellers hadde han nok ikke smilt så mye.
Og forresten, merket at mange jeg gikk på skole med før prøvde å se oppi vognen, kan dere ikke plis heller komme bort til meg og spørre om dere kan få se han? Blir myye mindre kleint.

Jeg merker godt at jeg passer til dette, jeg elsker å være mamma. Hadde aldri trodd at det skulle være så gøy, spennende, spesielt, krevende, og ikke minst slitsomt til tider. Men dette er det beste som har skjedd meg. Jeg kunne lett vært hjemmeværende mamma til jeg dør, haha. Neida, men dere skjønner hva jeg mener.
Jeg begynner på skolen igjen til august, og jeg lurer på hvordan reaksjonen til de jeg går i klasse med blir når de får vite at jeg har en sønn. Jeg gleder meg veldig til å begynne uansett, selvom det føles ut som det er en evighet til, selvom det bare er 5mnd.. wow.

10. mars har jeg også brusdag, jeg blir 18 år. De fleste ville feiret dette med fest og alkohol, men jeg vet ikke om jeg får feiret dagen min på den måten. Noe jeg hadde gledet meg veldig til, men det er sånne ting man må sette på vent når man har en baby. Så blir nok ikke feiring før om noen måneder, haha. Nei, jeg vet ikke hva som skjer. Jeg kommer nok garantert til å klare meg uten alkohol, og kose meg. Vennene mine vil sikkert være med meg selvom jeg ikke kan drikke enda, hahhah. Jeg har jo aldri vært helt gal etter festing, tro det eller ikke, så tror det skal gå helt fint. Dagen kommer for meg og!

Nå sover Noah, jeg skal snart lage middag, så skal jeg slappe av foran TVn i hele kveld. Er rart hvor ofte jeg blir bedt med på fest NÅ i forhold til før, ble aldri bedt før. Vet ikke om folk gjør det for å gjøre meg sjalu eller fordi de faktisk vil ha meg med. Haha, jeg tenker FOR mye. Men alle må uansett ha en fin lørdagskveld, uansett om dere er drita eller edru!

-Juliane

Et veeeldig gammelt bilde fra jeg var gravid... ca ett år siden. Åh, nesepiercing... Lost love.
 

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits